Aardappelcake met peterselieen crème fraîche

Aardappelcake met peterselieen crème fraîche

Aardappelcake met peterselieen crème fraîche

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

11/2 kg nieuwe aardappelen
2 bosjes peterselie
2 dl crème fraîche
zout, peper
1 teentje knoflook
150 gr geraspte belegen kaas
2 eieren
50 gr boter

Bereiden

Kook de hele aardappelen in weinig water in ± 15 minuten net gaar,
laat ze afkoelen en snijd ze in plakken.
Hak de peterselie fijn en vermeng die, op 2 eetlepels na, met de
crème fraîche, peper, zout, knoflook, 50 gr kaas en de
eieren.
Bekleed een cakevorm met bakpapier, vet dat in en leg er de
aardappelplakjes in laagjes in.
Schenk het ei-roommengsel in de vorm en verdeel er de rest van de kaas en
de peterselie over.
Leg hier een daar een vlokje boter.
Dek de vorm met bakpapier af en bak de cake ± 50 minuten in een
hete oven (220°C).
Laat de cake 11/2 uur in de vorm afkoelen, stort hem daarna op een schaal
en verwijder het bakpapier.
Snijd de cake in plakken van ± 1/2 cm dikte en serveer die
lauwwarm.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus